ABK

Plakhorstweg 12
7008 AT Doetinchem
  1. http://www.abk-innovent.com
  2. 0314-320910
  3. info@abk-innovent.nl

ABK InnoVent is opgericht in 1997. Het bedrijf richtte zich bij de oprichting voornamelijk op het leveren van maatwerk RVS afzuigkappen, hetgeen tot uiting komt in de naam InnoVent, "Innovatieve Ventilatie". Al snel volgden ook de RVS werkbladen op maat. Daaropvolgend presenteerde ABK InnoVent zijn eerste totaalconcept KILPA, waarbij de aankleding van keukenkasten met een consequent doorgevoerde lijn van 10cm dikke RVS elementen tot een geheel werd gebracht. De zijpanelen voor kasten, het werkblad met de kenmerkende geintegreerde stopcontacten, ingelaste spoelbakken en kookplaten en de 10cm dikke KILPA afzuigkap, onderstreepte de maatwerkmogelijkheden van het bedrijf en de mogelijkheden met RVS.

Met de introductie van de BARONGA spoelbakken in 2002 werd de trend gezet voor haakse, minimalistische spoelbakken, waar ronde spoelbakken de markt nog domineerden. De BINGARA spoelbakken zorgen voor een extra impuls, met als kenmerk een 10mm radius en zette ABK ook als spoelbakkenleverancier stevig op de kaart. Er volgden meerdere RVS concepten, als 2|20, ATTUNGA en MALAWA; de laatste kenmerkend met 4mm massieve RVS belijning.

Met de introductie van i-Cooking in 4mm massief worden er nieuwe mogelijkheden gevonden om gaskoken te integreren met het werkblad, al snel gevolgd door dezelfde toepassing in overige werkbladmaterialen. Ook inductie oplossingen zijn nu volop verkrijgbaar als volledig geïntegreerd systeem. De i-Cooking ontwikkelingen worden ook internationaal geroemd door toegekende prijzen als de reddot award, IF gold award en de IIA [interior Innovation Award] award in 2011, tijdens de Living Kitchen beurs in Keulen.

ABK InnoVent richt haar werkzaamheden op het ontwerpen, ontwikkelen en strategisch vermarkten van unieke hoogwaardige RVS concepten voor een breed marktgebied. Hierin werkt ABK InnoVent zelfstandig of in opdracht voor derden. De actieve marktgebieden betreffen naast de keukenbranche, ook sanitair-, verlichting-, architectuur- en outdoor branche. ABK InnoVent verkoopt haar producten internationaal in het hogere marktsegment via een geselecteerd dealernetwerk.

We staan voor je klaar

Vind snel en makkelijk je antwoord op klantenservice.

Bel +31 (0)416 53 47 50

Gratis bezorging in NL vanaf €100 euro

14 dagen bedenktijd

Veilig betalen

© 2023 KitchenOnline B.V.