Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Sorry voor het ongemak. Meer info >

filters
Kookplaten Gaskookplaat solo
Gas-op-glaskookplaat solo
Inductie kookplaat solo
Keramische kookplaat solo
Vrijstaande kookplaat
Kookplaat met afzuiging
Gaskookplaat (domino)
Inductie kookplaat (domino)
Keramische kookplaat (domino)
Inductie kookplaat tbv combi
Keramische kookplaat tbv combi
Grill-plaat (domino)
Accessoires kookplaten
Accessoires gaskookplaten
Acc. inductie kookplaat
Accessoires domino elementen

Filters
Verwijder alle filters
Acties (1) (79)
Prijs
(377) (166) (96) (69) (35) (27) (19) (2) (1) (2) Kies zelf een prijs
Minimaal
Maximaal
Terug
Merk (14) (3) (71) (50) (9) (27) (32) Toon alle filters

Kookplaten

794 resultaten

Producten per pagina
Sorteer op
Laden...
 • Gratis bezorging in NL! *
 • Klantenservice elke werkdag open!
 • 14 dagen bedenktijd
 • Altijd de scherpste prijs
Producten per pagina
Sorteer op

Kookplaten

Koken moet gemakkelijk én leuk zijn. Op drukke dagen moet het mogelijk zijn snel iets te kunnen opwarmen, maar het is ook leuk om in het weekend een exclusieve maaltijd te bereiden, eventueel vrienden uit te nodigen en er een gezellige avond van te maken. Sommige mensen kiezen ervoor om voor beide gelegenheden verschillende kookapparaten aan te schaffen, anderen vinden één apparaat met meerdere mogelijkheden juist ideaal. Iets wat in ieder geval niet mag ontbreken in uw keuken, is een kookplaat. Kookplaten zijn verkrijgbaar als vrijstaande varianten, een inbouw modellen of domino elementen waarmee u geheel naar eigen wens uw kookplaat samenstelt. Hieronder staat alles waar u rekening mee kan houden bij het kopen van een kookplaat.

Gaskookplaat of elektrische kookplaat?

Een voor de hand liggende vraag die u uzelf kunt stellen is of u voor een makkelijk bedienbare gaskookplaat, of een meer geavanceerde (elektrische) keramische- of inductie kookplaat kiest. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben wij de hieronder een aantal voor- en nadelen van de verschillende kookplaten voor u op een rijtje gezet.
 

Gaskookplaat

Het ouderwetse gasfornuis kent iedereen. Het is echter onterecht om gaskookplaten te associëren met oubollig. Tegenwoordig zijn er namelijk diverse moderne gaskooksystemen, met meer dan vier pitten verkrijgbaar. Koken op gas is nog steeds populair in de meeste huishoudens om de volgende redenen.

Voordelen gaskookplaat

 • gemakkelijke bediening met draaiknoppen
 • snel op temperatuur
 • goedkoop in aanschaf
 • geen speciale pannen voor nodig
 • het aansluiten is makkelijk, omdat de meeste keukens al van een gasleiding voorzien zijn 

Nadelen gaskookplaat

 • precieze temperatuur is lastig te regelen
 • het schoonmaken van de kookplaat en de gaspitten kan een lastig karwei zijn
 • 50% van de vlammen glipt langs de pan

Koken op een gaskookplaat is niet zonder risico. U kookt op open vuur en dat brengt risico’s met zich mee. Zorg er daarom altijd voor dat uw keuken goed geventileerde is en houd uw kinderen uit de buurt van de gaskookplaat.
Bij de aansluiting van de gaskookplaat heeft u een gasslang nodig, deze wordt niet meegeleverd. Vrijstaande modellen hebben een rubberen gasslang nodig en deze dient u na een jaar of 5 te vervangen. Bij inbouw modellen mag u geen rubberen gasslang gebruiken. Hiervoor heeft u een roestvrijstalen gasslang nodig. Het voordeel van deze slangen is dat ze een leven lang mee gaan. Een roestvrijstalen slang kunt u ook gebruiken voor een vrijstaande gaskookplaat.
 

Keramische kookplaat

Bij een keramische kookplaat wordt het keramische glas verwarmd door elektrische verwarmingselementen onder de glasplaat. De pan wordt op deze manier indirect verhit door het keramische glas. De kookzones gloeien rood op bij het inschakelen en de grootte van de zones worden aangegeven door lijnen op de plaat. Het duurt ongeveer 1 à 2 minuten voordat de kookplaat op temperatuur is.

Voordelen keramische kookplaat

 • temperatuur voor het verhitten van de pan kan preciezer geregeld worden dan bij gaskookplaten
 • in veel gevallen hoeft u geen speciale pannen te kopen
 • schoonmaken is heel eenvoudig dankzij het het gladde oppervlak
 • een keramische kookplaat gaat ongeveer 15 à 20 jaar mee
 • restwarmte kan gebruikt worden om pannen langer warm te houden

Nadelen keramische kookplaat

 • vetspetters en andere voedselresten moeten tijdens het koken snel van de kookplaat verwijderd worden anders branden ze in
 • het duurt een half uur voordat u de kookplaat na gebruik kan schoonmaken omdat deze dan pas is afgekoeld
   

Inductie kookplaat

De nieuwste en meest geavanceerde elektrische kookplaat is de inductie kookplaat. Een inductie kookplaat werkt anders dan een keramische kookplaat. De kookplaat zelf wordt namelijk niet verhit. In de inductie kookplaat zitten elektrische spoelen die een magnetisch veld creëren en daarmee de bodem van de pan direct verhitten. Als u de pan tijdens het koken van de plaat zou halen dan is deze in no-time afgekoeld. Deze manier van koken is om deze reden dan het meest efficiënt, omdat er weinig tot geen energie verloren kan gaan.

Voordelen inductie kookplaat

 • u kunt de temperatuur van de pan nauwkeurig regelen
 • koken op inductie is de meest energiezuinige kooktechniek
 • inductie is de meest veilige kooktechniek omdat er geen sprake is van open vuur en de kookplaat zelf niet heet wordt

Nadelen inductie kookplaat

 • u heeft speciale pannen nodig die geschikt zijn voor inductie.

Pannen waarmee u gekookt heeft op een gaskookplaat, kunt u niet meer gebruiken op inductie. Pannen gaan namelijk bol staan door koken op gas en voor koken op inductie is direct contact met de kookplaat nodig.

In de meeste gevallen heeft u bij een inductie- of keramische kookplaat een perilex stopcontact, of krachtstroomaansluiting nodig. Dit is een stopcontact die meer stroom kan leveren dan een normaal stopcontact. Beschikt u niet over een perilex stopcontact in de keuken? Dan raden wij aan deze te laten installeren door een erkende installateur. Inductie- en keramische kookplaten worden geleverd zonder perilex stekker en vaak ook zonder de 5-aderige aansluitsnoer. Let hierop bij de aanschaf. Uiteraard vindt u dit aansluitmateriaal bij KitchenOnline.nl.  

 

Vergelijk
U heeft het maximum van 3 producten bereikt.
Vergelijk
Bereikbaar tot 18:00 +31 (0)416 53 47 50

KitchenOnline.nl maakt gebruik van cookies om alles nog makkelijker en persoonlijker te maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina