Terug | Home

Wat is een inductie kookplaat?

De inductie kookplaat voegt alle voordelen van een gaskookplaat en de elektrische kookplaat samen. De inductie kookplaat maakt gebruik van een nieuwe methode van opwarmen. Een elektronisch veld verwarmt de kookzone. De inhoud van de pan krijgt de warmte overgedragen via de bodem die helemaal verwarmt wordt. De warmtebron is namelijk even groot als de onderkant van de pan. Dit zorgt voor extra snelle verwarming van inductiepannen. Zo kookt een paar liter water minimaal twee keer zo snel op een inductie kookplaat als op andere systemen. Wel moeten de pannen die je gebruikt geschikt zijn voor inductie kookplaten.

Belangrijk om te weten: pannen die u al gebruikt hebt op een gasfornuis, kunt u niet meer op een inductie kookplaat gebruiken. Door het koken op gas gaat de bodem van de pan namelijk bol staan en werkt de verwarming door elektriciteit niet meer optimaal.

Inductie platen zijn meestal zo goed beveilig dat ze alleen in werking treden als er een gevulde pan op staat. Uw hand of andere voorwerpen zoals servies of keukenpapier activeren de plaat niet.

Een ander voordeel wat betreft de veiligheid: de rest van de kookplaat wordt niet warm tijdens het bereiden van de maaltijd. Alleen het gedeelte onder de pan wordt heet. Dit heeft ook als voordeel dat de tempratuurwisseling in een handomdraai geregeld is. Tevens heeft een inductie kookplaat verschillende programma’s als “sudderen” en “braden” om het koken op inductie nog makkelijker te maken.

Waar inductie koken een tijdlang te duur was voor veel mensen, zijn de huidige modellen een stuk voordeliger. Rekening houdend met de verkorte kooktijd en dus minder energiekosten en de schonere energievorm is een inductie kookplaat nu een betaalbaar alternatief.

Waarom Kitchenonline

KitchenOnline.nl heeft een zeer groot aanbod inductie kookplaten.

Als u uw Bosch Keukenapparatuur bij Kitchenonline.nl bestelt, profiteer je van de beste prijs. Ook service staat in een hoog vaandel bij KitchenOnline.nl. Heeft u hulp nodig bij de installatie van uw nieuwe inductie kookplaat? KitchenOnline.nl kan u daarbij helpen. We beschikken over vakkundige monteurs die langs komen wanneer het u uit komt en nemen uw oude apparaat ook nog mee terug.

 

We staan voor je klaar

Vind snel en makkelijk je antwoord op klantenservice.

Bel +31 (0)416 53 47 50

Gratis bezorging in NL vanaf €100 euro

14 dagen bedenktijd

Veilig betalen

© 2024 KitchenOnline B.V.