Terug | Home

Gaskookplaat kiezen

Bij het kiezen van de juiste gaskookplaat zijn er aantal factoren die u kunt afwegen. De eerste keus is het aantal gaspitten die u tijdens het koken tegelijkertijd wilt gebruiken. De meeste gaskookplaten beschikken over vier pitten. Bent u een liefhebber van wokken? Dan kunt u kiezen voor een wokbrander. Een wokbrander is ideaal als u in een korte tijd, op een hoge temperatuur een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Een andere factor die u kunt afwegen is het materiaal pandragers. Gaat u bijvoorbeeld voor pannendragers van robuust gietijzer die meer draagvlak geven aan de pan? Of vindt u bandstalen pannendragers voldoende? Met de beantwoording op deze vragen, kunt u met gemak de juiste gaskookplaat kiezen.

Veiligheid gaskookplaat

Gaskookplaten zijn in de loop van de jaren stukken veiliger geworden. Dit is te danken aan de thermokoppel beveiliging. Het kan voorkomen dat tijdens het koken het vlammetje uitgaat. Dankzij de beveiliging wordt de gastoevoer automatisch gestopt als de vlam uitwaait. Hierdoor krijgt gas nooit meer de kans krijgt om zich ongemerkt door uw huis te verspreiden. Geen gas, geen vlam!

Voordelen gaskookplaat

Een gaskookplaat is over het algemeen voordelige aan te schaffen. Daarnaast kunt u er met alle soorten pannen op koken en hoeven er, in tegenstelling tot inductie- of keramische kookplaten, geen speciale pannen voor te kopen. Daarnaast is koken op gas erg aantrekkelijk omdat u de vlammen onder pan ziet en direct kan waarnemen wat er gebeurd als u aan de gasknoppen draait. 

 

We staan voor je klaar

Vind snel en makkelijk je antwoord op klantenservice.

Bel +31 (0)416 53 47 50

Gratis bezorging in NL vanaf €100 euro

14 dagen bedenktijd

Veilig betalen

© 2024 KitchenOnline B.V.