Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Sorry voor het ongemak. Meer info >

filters
Inductie kookplaat solo Gaskookplaat solo
Gas-op-glaskookplaat solo
Keramische kookplaat solo
Vrijstaande kookplaat
Kookplaat met afzuiging
Gaskookplaat (domino)
Gas-op-glaskookplaat (domino)
Inductie kookplaat (domino)
Keramische kookplaat (domino)
Inductie kookplaat tbv combi
Keramische kookplaat tbv combi
Grill-plaat (domino)
Accessoires kookplaten
Accessoires gaskookplaten
Acc. inductie kookplaat
Accessoires domino elementen

Filters
Verwijder alle filters
Acties (3) (23)
Prijs
(72) (86) (53) (29) (9) (3) (1) (2) (0) (2) Kies zelf een prijs
Minimaal
Maximaal
Terug
Merk (43) (1) (3) (14) (11) (20) (14) Toon alle filters
Aansluiting op aantal fasen (11) (158) (26)
Aantal kookzones (1) (3) (3) (154) (28) (7) (2) Toon alle filters
Basiskleur (1) (4) (3) (1) (186)
Commerciële breedte (1) (1) (2) (1) (78) (1) (2) Toon alle filters
Flexinductie (72) (113)
Minimale nisbreedte (1) (1) (6) (83) (1) (2) (1) Toon alle filters
Positie bedieningspaneel (2) (49) (22) (114)
Soort bedieningselementen (7) (95) (73) (12)

Inductie kookplaat solo

257 resultaten

Koken op Inductie 

Een inductie-kookplaat blijft zelf koud. Het magnetische veld wordt pas in de pan in warmte omgezet, wat betekent dat de verwarming dus pas begint als de pan op de plaat wordt gezet.  De verhitting wordt onmiddelijk gestaakt als de pan van de kookplaat wordt gehaald. Elektronische temperatuurcontrole zorgt voor een zeer nauwkeurige regeling. Er is geen sprake van restwarmte, wat inhoudt dat als je de kookplaat uitschakelt, onmiddelijk de verhitting stopt.

STROOMVOORZIENING
Perilex-Aanlsuiting

Elektrische kooktoestellen worden meestal aangesloten via een Perilex-systeem. In de keuken wordt dan een Perilex wandcontactdoos gemonteerd. Aan de kookplaat of het fornuis komt dan een Perilex stekker (contactstop).

 • Voor dit toestel is een Perilex aansluitng vereist.
 • Kooktoestellen hebben meestal een veel hoger vermogen (hogere aansluitwaarde dan 3680 watt) en dan kunt u niet meer met een normale geaarde wandcontactdoos of -stekker werken en wordt een vaste aansluiting of een Perilex-systeem toegepast.
 • Bij een 2-fasen aansluiting, maximaal 7400 watt (dit is geen krachtstroom) worden in de meterkast twee losse fasen aan elkaar gekoppeld door middel van een automaat.
 • Voor een 3-fasen aansluiting, maximaal 11000 watt, geldt in de basis eigenlijk hetzelfde als bij een 2-fasen aansluiting, echter speelt hierbij de aansluitwaarde een nog belangrijkere rol. Dit houdt verband met het vermogen van de zekering van uw stopcontact.
 • Uitzondering:
 • Er zijn tegenwoordig z.g.Smart Induction kookplaten.
  Dit is een inductie kookplaat waarbij de aansluitwaarde tot 3,6 kW gehouden is.
  U kunt deze kookplaat dus aansluiten op een normale stopcontact (wederom advies voor een aparte groep).
  Bij deze Smart Induction kookplaat wordt het vermogen elektronisch geregeld. Bij het gebruik van twee pitten kunt u deze beide op vol vermogen gebruiken, echter als u een derde of vierde pit inschakelt dan wordt het vermogen automatisch gereduceerd en zullen de drie of vier pitten dus minder vermogen hebben (en daarmee minder snel koken).
 • Laat u altijd adviseren door een erkende installateur.
Producten per pagina
Sorteer op
Laden...
 • Gratis bezorging in NL! *
 • Klantenservice elke werkdag open!
 • 14 dagen bedenktijd
 • Altijd de scherpste prijs
Producten per pagina
Sorteer op

Wat is een inductie kookplaat?

De inductie kookplaat voegt alle voordelen van een gaskookplaat en de elektrische kookplaat samen. De inductie kookplaat maakt gebruik van een nieuwe methode van opwarmen. Een elektronisch veld verwarmt de kookzone. De inhoud van de pan krijgt de warmte overgedragen via de bodem die helemaal verwarmt wordt. De warmtebron is namelijk even groot als de onderkant van de pan. Dit zorgt voor extra snelle verwarming van inductiepannen. Zo kookt een paar liter water minimaal twee keer zo snel op een inductie kookplaat als op andere systemen. Wel moeten de pannen die je gebruikt geschikt zijn voor inductie kookplaten.

Belangrijk om te weten: pannen die u al gebruikt hebt op een gasfornuis, kunt u niet meer op een inductie kookplaat gebruiken. Door het koken op gas gaat de bodem van de pan namelijk bol staan en werkt de verwarming door elektriciteit niet meer optimaal.

Inductie platen zijn meestal zo goed beveilig dat ze alleen in werking treden als er een gevulde pan op staat. Uw hand of andere voorwerpen zoals servies of keukenpapier activeren de plaat niet.
Een ander voordeel wat betreft de veiligheid: de rest van de kookplaat wordt niet warm tijdens het bereiden van de maaltijd. Alleen het gedeelte onder de pan wordt heet. Dit heeft ook als voordeel dat de tempratuurwisseling in een handomdraai geregeld is. Tevens heeft een inductie kookplaat verschillende programma’s als “sudderen” en “braden” om het koken op inductie nog makkelijker te maken.

Waar inductie koken een tijdlang te duur was voor veel mensen, zijn de huidige modellen een stuk voordeliger. Rekening houdend met de verkorte kooktijd en dus minder energiekosten en de schonere energievorm is een inductie kookplaat nu een betaalbaar alternatief.

Waarom Kitchenonline

KitchenOnline.nl heeft een zeer groot aanbod inductie kookplaten.
Als u uw Bosch Keukenapparatuur bij Kitchenonline.nl bestelt, profiteer je van de beste prijs. Ook service staat in een hoog vaandel bij KitchenOnline.nl. Heeft u hulp nodig bij de installatie van uw nieuwe inductie kookplaat? KitchenOnline.nl kan u daarbij helpen. We beschikken over vakkundige monteurs die langs komen wanneer het u uit komt en nemen uw oude apparaat ook nog mee terug.
 

Vergelijk
U heeft het maximum van 3 producten bereikt.
Vergelijk
Bereikbaar tot 18:00 +31 (0)416 53 47 50

KitchenOnline.nl maakt gebruik van cookies om alles nog makkelijker en persoonlijker te maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina