Onze bezorgers brengen je bestelling tot aan de voordeur. Onze klantenservice is tot 18:00 bereikbaar. Sorry voor het ongemak. Meer info >

Candy

Candy is al meer dan 60 jaar toonaangevend in Europa als het gaat om wasautomaten, droogautomaten, koelkasten, afwasautomaten en inbouwapparaten voor de keuken.

Categorieën

De wereld was in volle omschakelingsperiode, en Italië was paraat voor heropbouw en groei…
In 1945 beslissen de Officine Eden Fumagalli van Monza, die instrumenten produceren voor uiterst precieze werktuigmachines, het "model 50", de eerste volledig Italiaanse wasmachine te bouwen. Ter gelegenheid van de eerste naoorlogse Beurs van Milaan in 1946 wordt het "model 50" aan het publiek voorgesteld. Vanaf dit tijdstip wordt het voor de Fumagalli, voor Candy en voor zijn producten een doorlopend succesverhaal.

Het merk Candy treedt in de geschiedenis. Sindsdien heeft het een buitengewoon succesrijke loopbaan gekend. De zonen van de stichter, Enzo, Niso en Peppino Fumagalli starten de productie van wasmachines en maken van huishoudapparaten de grote troef van de firma.

Geschiedenis Candy
In 1954 neemt de succesrijke Candy een beslissende wending in de gebruikelijke wasmethoden:
de Bi-Matic, de eerste halfautomatische wasmachine met droogzwierder loopt van start.
Candy opent in Frankrijk zijn eerste buitenlandse filiaal. Pas 6 jaar later wordt de wasmachine volledig geautomatiseerd. Candy boekt grote voortgang op gebied van innovatie.

Terwijl de wasmachine verfijnt, verrijkt en "leert" water en elektriciteit te besparen, wordt de Stipomatic, de eerste vaatwasautomaat van Candy, op de markt gebracht. Candy is zijn wasmachinefase reeds voorbij. De universiteit van Genova kent een diploma van ingenieur honoris causa toe aan Niso Fumagalli, depositaris van de meeste Candy brevetten.

In de 70er jaren begint voor Candy een nieuwe, belangrijke fase: de acquisitie van andere Italiaanse bedrijven, onder meer La Sovrana van Parma, historisch merk in de kookapparatensector, en Kelvinator Italia, een firma met internationale reputatie, gespecialiseerd in koelkasten en diepvriezers.
Candy sluit eveneens een contract af met Kelvinator America voor de productie en marketing op wereldvlak van huishoudapparaten in samenwerking met het Amerikaans merk.

De 80er jaren tonen een andere belangrijke ontwikkelingsfase aan: de internationale expansie van Candy en de verdere acquisitie van befaamde Italiaanse bedrijven.

De verschillende mijlpalen zijn :
1980. Candy verwerft Kelvinator UK en zijn productie-unit in Bromborough (GB).

1985. Twee grote Italiaanse merken maken nu deel uit van de Candy groep: Zerowatt, fabrikant van wasmachines en droogkasten, en Gasfire, specialist in kookvlakken.

1987. Candy verwerft Rosières, een van de meest prestigieuze franse merken in de kookvlaksector.

1992. Mayc, een belangrijke Spaanse firma die wasmachines produceert voor het prestigieuze merk Otsein, vult de lijst verder aan.

1993. Candy verwerft Iberna, specialist in koelapparaten.

1995. Candy verwerft Hoover European Appliances, Europese leader op gebied van stofzuigers, met zijn drie fabrieken in Wales, Schotland en Lissabon.

In de loop van deze jaren worden in de hele wereld fabrieken opgestart: in China, Turkije, Ivoorkust, Syrië, Nigeria, Egypte, Rusland…

2003. Candy tekent een akkoord met de firma Zavod in Rusland: Een joint venture die aan de basis ligt van een nieuwe venootschap die luistert naar de naam EDA (Energia Domestic Appliances).

2004. De vernieuwing van producten houdt nooit op: de nieuwe Candy Aquamatic wasmachinelijn en de Biocold Futura koelkasten worden gelanceerd.

Candy onthult de Top Vision en de 7,5 kg NEXTRA wasmachines.
De voornaamste innovatie binnen de stofzuigermarkt is "The One".

In Shangai wordt het nieuwe kantoor van de Candy Hoover Group voor China geopend. Met een productie van 5.6 miljoen stuks loopt de omzet op tot € 945 miljoen.

2005Zestigste verjaardag van de voorstelling van de eerste Candy wasmachine, het Model 5.
De productinnovatie gaat onverminderd verder: De nieuwe lijn van wasmachines Candy "Activa" is het resultaat van 60 jaar ervaring; ze levert vooruitstrevende prestaties met de hoogste aandacht voor energie-efficiëntie. De nieuwe was-droogcombinaties kunnen 5kg wassen en drogen.

Candy Hoover gaat de inbouwmarkt op met drie nieuwe collecties die verdeeld worden via de retail- en keukenstudio kanalen.
Het Floorcare gamma wordt uitgebreid met de "Vapormate" stoomreinigers.

In Rusland koopt Candy Hoover Group het bedrijf Vesta op; de producent van de Vyatka wasmachines in Kirov.
Zowel de fabriek als de productie worden compleet vernieuwd om de Russische consument 3 complementaire merken met een verschillende marktpositionering te bieden: Vyatka, Candy en Hoover.

De fabriek van Podborany (Tsjechische Republiek) verdubbelt in omvang en wordt de productieëenheid van de Groep bij uitstek voor het volledige koel-en vriesgebeuren.
Ondanks de ongunstige marktsituatie en de economische conjunctuur, blijft de Groep groeien met een omzet van € 1 miljard en een productie van 6 miljoen stuks tot gevolg.

Candy heeft intussen fabrieken over de hele wereld: China, Turkije, Ivoorkust, Syrië, Nigeria, Egypte, Rusland ...

Vandaag speelt Candy Hoover Group, dankzij haar jarenlange ervaring in de huishoudelijke apparatensector, een leidende rol op internationaal niveau.
Vooruitstrevend als steeds draagt Candy, bij de ontwikkeling van nieuwe technologiën, de waarden en de behoeften van de consument hoog in het vaandel. Ze schenkt daarbij bijzonder veel aandacht aan de moderne leefstijl waarin relaties belangrijk zijn, net als de vrijheid om ze te ontwikkelen en de tijd om ze te koesteren.

Vergelijk
U heeft het maximum van 3 producten bereikt.
Vergelijk
Bereikbaar tot 00:00 +31 (0)416 53 47 50

KitchenOnline.nl maakt gebruik van cookies om alles nog makkelijker en persoonlijker te maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina